هر خودرویی در طول چرخه عمر خود نیاز به نگهداری مناسب دارد تا اگر تصادفات و اتفاقات پیش بینی نشده را در نظر نگیریم، میزان فرسایش آن در اثر شرایط و عوامل طبیعی به کمترین مقدار خود کاهش پیدا کند یا به عبارت عامیانه تر خودرو رخ و چهره خود را حفظ کرده باشد.
با این وجود هستند مالکانی که بدون توجه به این مسائل موجب ایجاد تخریباتی به ویژه در بدنه خودروی خود میشوند که از جمله آنها میتوان به آفتاب سوختگی، زنگزدگی و … اشاره کرد. استفاده از انواع پولیش یکی از بهترین بازدارنده های به روز چنین مشکلاتی در بدنه خودرو محسوب میشود که در عین حال جذابیت ظاهری دوچندانی نیز برای آن فراهم میکند تا حتی در هنگام فروش به عنوان یک عامل تحریک کننده و مشوق در ترغیب فرد به خرید خودرو باشد.
پولیش خودرو مایعی است که بر روی سطوح رنگ شده و به منظور از بین بردن خط و وخش ها و آلودگی ها مورد استفاده قرار میگیرد. این مایع با برداشتن یک لایه نازک از رنگ، خط و خشها را پر کرده و آنها را از بین میبرد تا جلا و درخشندگی لازم را به بدنه خودرو ایجاد کند. شما میتوانید مایع پولیش را هم با دست و هم با دستگاه پولیش برقی یا بافر و با استفاده از یک تکه پارچه نرم روی بدنه بمالید.
گفتنی است، وسایل جانبی زیادی وجود دارد که میتوانید آنها را روی دریل یا دیگر ابزارهای برقی نصب و بدین ترتیب آنها را به دستگاه پولیش تبدیل کنید. اکثر تولید کنندگان مواد پولیش توصیه میکنند به منظور از بین بردن خط و خشها، چند لایه پولیش را با کمترین میزان فشار روی بدنه بمالید.
ویژگیهای پولیش:
دسته بندی پولیشها:
تقسیم بندی اصلی پولیشها بر اساس قدرت سایندگی آنها انجام میگیرد و هرچقدر این قدرت بالاتر باشد، پولیش زبرتر و خشنتر بوده و بالعکس. به طور کلی پولیشها در دو نوع تقسیم بندی میشود:
پولیش زبر:
این پولیش دارای خاصیت سایندگی فوقالعاده بالا میباشد به طوری که قدرت سایندگی آن با نرم ترین سنباده (۱۲۰۰) مقایسه میشود. با استفاده از این پولیش خراشهای عمیق به راحتی از بین میروند.
پولیش نرم:
این پولیش دارای خاصیت سایندگی بسیار ظریفی میباشد به طوری که سطح را کاملاً براق و صاف نموده و کلیه خطوط و خراشهای سطحی را از بین میبرد، از این پولیش میتوان به صورت موضعی و در قسمتی از بدنه خودرو استفاده نمود و یا به صورت کلی تمام سطح بدنه خودرو را پولیش نمود.
پولیش واکس:
پولیش واکس در حقیقت یک نوع پولیش مخلوط با واکس میباشد که میتواند براقی بیشتری را بر روی بدنه خودرو ایجاد کند و خصوصیات پولیش نرم را دارا میباشد. همچنین انواع دیگری از پولیشها در بازار وجود دارند که همگی از خانواده پولیش نرم هستند مانند پولیش مایع، اسپری پولیش، تمیزکننده و براقکننده خودرو و …
پولیش چگونه کار میکند؟
پولیش یک نوع ساینده است و دقیقا مانند سنباده عمل میکند اما با دانههای بسیار ریزتر از سنباده میتواند عمل پرداخت را بسیار ظریف انجام دهد و این عمل بر اثر مالش مواد پولیشی و غلتش و اصطکاک دانههای موجود در آن انجام میشود، وقتی شما قصد براق کردن و یا ترمیم رنگ اتوموبیل خود را توسط پولیش دارید، در واقع یک لایه از سطح رنگ را از بین میبرید و در حالتی که از یک پولیش فلز برای براق کردن یک قطعه فلزی استفاده میکنید باز هم یک لایه از آن فلز را حذف خواهید کرد و نتیجه این عمل نمایان شدن یک سطح کاملا تمیز میباشد و مسلما با این کار ضخامت لایه رویی کمتر خواهد شد ، هر چند که ضخامت لایه حذف شده آنقدر جزئی میباشد که تاثیر چندانی در کیفیت کلی رنگ ایجاد نمیکند.
در هر حال در مورد انواع پولیش ها قبل از استفاده باید از مشخصات فنی آنها مطلع شوید زیرا یک پولیش زبر نیز میتواند مانند یک سنباده زبر تر عمل کرده و حتی میتواند در صورت اشتباه شما کل رنگ سطح را از بین ببرد.
در هر حال برای پولیش کردن نباید بیشتر از ۵۰% لایه خارجی را با پولیش از بین ببرید زیرا در این صورت حتی اگر خراش موجود از بین برود در عوض رنگ خودروی شما آسیبپذیر خواهد بود و دقت داشته باشید که اگر بیشتر از ۷۵% لایه خارجی را حذف کنید در این لحظه رنگ خودروی شما دیگر صدمه دیده است و تغییر رنگ در آن دیده خواهد شد پس هیچ گاه به فکر برداشتن بیش از ۵۰% ضخامت رنگ نباشید.